Het is een uitkomst gebleken, de mogelijkheid om te kiezen voor definitief ontharen, zeker als er sprake is van overbeharing in het gezicht en op het lichaam. Overbeharing ziet er niet mooi uit en kan zelfs leiden tot ernstige psychologische klachten in de vorm van schaamte en een chronisch gebrek aan zelfvertrouwen. Zowel mannen en vrouwen kiezen steeds vaker voor definitief ontharen, iets dat op verschillende manieren tot stand kan worden gebracht en dat ook om esthetische reden toegepast kan worden.

Langdurig ontharen dekt de lading veel beter

Definitief ontharen is het werk voor en professional zoals een schoonheidsspecialist of huidtherapeut. Onder definitief ontharen wordt het verwijderen van overbeharing verstaan en het duurt erg lang voor een deel van de haartjes terugkeert. Om dat feit is het eigenlijk niet juist om te praten over definitief en permanent. Langdurig ontharen zou de lading veel beter dekken. De tijd dat het haar wegblijft verschilt per persoon.

Scheren of epileren

Je kiest vooral voor definitief ontharen als er echt sprake is van overbeharing en jij je niet steeds maar weer moet scheren of epileren. Dit is de esthetische reden om voor ontharing te kiezen. Overbeharing kan echter ook leiden tot problemen op psychologisch vlak, iets dat tot uiting komt in een gevoel van schaamte, minderwaardigheid en onzekerheid. Dit probleem kan dus opgelost worden door voor definitief ontharen te kiezen.

Lasertherapie wordt het vaakst toegepast

Er zijn verschillende manieren om langdurig te ontharen, waarvan lasertherapie ondertussen het meest toegepast wordt. Door de laserbehandeling raakt de haarwortel beschadigd en om die reden krijgt haar amper nog de mogelijkheid om te groeien. De therapie wordt verdeeld over meerdere behandelingen. De laser maakt gebruikt van licht dat door de huid heen dringt en in het haarzakje en pigment wordt opgenomen. Pigment dat licht opneemt zet dit om in warmte en daardoor wordt het haarzakje vernietigd. Let wel; dit geldt alleen voor het haarzakje en dus wordt de omliggende huid niet beschadigd. Lasertherapie werkt dus op het pigment. Daarom is het als je kiest voor deze manier van ontharen wel heel belangrijk dat de haren donkerder zijn dan de huid en dat de haren voldoende pigment hebben. Bekend is dat witte, blonde, rode en ook grijze haren weinig pigment bevatten. Dat maakt dat deze haren veel minder geschikt zijn voor een behandeling met een laser. In dat geval zal een andere manier van definitief ontharen gekozen moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *