Een keratine behandeling bij de kapper

In dit artikel komt het onderwerp keratine aan bod. We gaan het hebben over wat het is, over een keratine behandeling bij de kapper en over veiligheid. Lijkt het jou interessant om hier meer te weten over te komen? Lees dan vooral verder.

Door een keratine behandeling bij de kapper te laten doen, zal je haar er weer glanzend uitzien en glad zijn. Maar veel mensen weten niet wat keratine inhoud.

Keratine behandelingWat is keratine?

Keratine is een stof wat veel verwerkt wordt in haarproduct en andere verzorgingsproducten. Keratine wordt ook wel vergeleken met het proteïne in ons lichaam. Het zorgt namelijk voor herstel van het haar. Dit is enorm populair tegenwoordig. Het is dan ook niet gek dat de producten en behandelingen overal te vinden zijn. Maar wat is het nou eigenlijk en wat maakt het zo goed voor het haar? Zoals eerder gezegd is keratine een proteïne. Het is te vinden in het haar, de nagels en in je huid. Dit stofje zorgt voor flexibiliteit, maar tegelijkertijd ook voor kracht. Het is een veelzijdige stof. Het kan namelijk zacht zijn, maar ook hard. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld in je haar, dit is zacht en flexibel. Ook kan het hard zijn, dit is te zien bij bijvoorbeeld paard hoeven. Deze zijn zeker niet flexibel, maar juist hard zodat het paard goede ondersteuning heeft.

Wat doet het?

De functie van de stof is het herstellen en beschermen van de nagels, de huid en het haar. Het wordt door deze redenen vaak toegevoegd aan verzorgingsproducten en diverse haarproducten. Haar bestaat voor 90-95% uit keratine. Deze hoeveelheid kan afnemen als het haar te vaak geföhnd, geverfd of met een stijltang stijl gemaakt wordt. Als je last hebt van beschadigd haar, haarproducten met deze extra keratine voor het herstel, zodat het niet meer pluizig is, maar juist zacht en glanzend.

Is het veilig?

Keratine is volledig veilig. Dit komt doordat het een natuurlijke proteïne is. Het is een stof die te vinden is in ons eigen lichaam en daardoor niet schadelijk. Het is te gebruiken voor ieder haartype. Een behandeling kan onder andere gedaan worden bij de kapper. Een keratine behandeling bij de kapper is ideaal voor beschadigd haar, pluizig haar, te veel geverfd haar en haar dat gepermanent is. Naast dat is het ook goed voor haar wat met een stijltang te veel gestraightened is.

Keratine behandeling bij de kapper

Een keratine behandeling bij de kapper is te vinden in drie verschillende vormen. Namelijk de standaard keratine behandeling, de keratine behandeling voor kroeshaar en de keratine behandeling voor gekruld haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *