Een Lyme behandeling, zorg dat je er op tijd aan begint!

Wanneer je de ziekte van Lyme hebt opgelopen is het verstandig om zo snel mogelijk aan een behandeling te beginnen. Hoe eerder jij je laat behandelen, hoe minder last je zult hebben van de ziekte. De ziekte van Lyme kan overgebracht worden door middel van een tekenbeet. Hiervoor moet de teek besmet zijn met de bacterie Borrelia burgdorferi. In dit artikel vertellen we je alles over tekenbeten en de Lyme behandeling. Niet elke teek is besmet met de Borrelia burgdorferi bacterie. Wanneer je een teek hebt is het wel verstandig om de datum te noteren en de plek in de gaten te houden. Op deze manier kan je de dokter informatie geven wanneer er een Lyme behandeling nodig is.

Lyme behandelingenEen tekenbeet kan je bijvoorbeeld oplopen wanneer je een wandeling door het bos maakt. De teken zitten op planten en bomen en laten zich op mensen en dieren vallen. Een tekenbeet zal je nauwelijks voelen, het is daarom belangrijk dat je jezelf controleer na een wandeling in het bos. Zie je dat je een teek hebt? Een teek verwijderen doe je niet zomaar! Wanneer de teek op de verkeerde manier verwijderd wordt is de kans op een infectie namelijk groter. Het is belangrijk dat je een teek verwijdert met behulp van een pincet. Zet de pincet zo dicht mogelijk op de huid en verwijder de teek rustig. Het is belangrijk dat je de tekenbeet hierna in de gaten houdt zodat je zeker weet of je een Lyme behandeling nodig hebt of niet.

Heb je een Lyme behandeling nodig of niet?

Ontstaat er rondom de tekenbeet een gekleurde vlek? Dan is de kans groot dat je de ziekte van Lyme hebt opgelopen. De vlek wordt in enkele dagen steeds groter. Het kan gebeuren dat de vlek na verloop van tijd verdwijnt. Dit betekent echter niet dat je ook de ziekte van Lyme niet meer hebt! In veel gevallen blijf je last hebben van de ziekteverschijnselen. Wanneer je de eerste symptomen ziet verschijnen dan is het belangrijk dat je aan een Lyme behandeling begint. De ziekte van Lyme is te behandelen door middel van antibiotica.

De ziekte van Lyme hoeft niet altijd te ontstaan door middel van een tekenbeet. Bovendien hoeft de tekenbeet ook niet altijd op te vallen. Heb jij symptomen van deze ziekte? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met de dokter. Deze weet natuurlijk als de beste of je een Lyme behandeling nodig hebt of niet.

Kijk hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *