Het beroep kapper

De meeste mensen gaan om de zoveel tijd wel eens naar de kapper. Meestal ga je niet alleen naar de kapper om het in model te laten knippen, maar ook om je haar gezond te houden. Wanneer jou haar geknipt wordt heeft het namelijk weer de mogelijkheid om beter te groeien. Een kapper knipt niet alleen het haar, maar ook andere dingen zoals het wassen, kleuren of ontkleuren, krullen of het stijlen worden door een kapper gedaan. Ook kan je je haar bij de kapper laten föhnen, het laten invlechten of extensions zetten. Als je niet goed weet wat je met je haar wilt kan jouw kapper jou hierin adviseren. Omdat kappers veel bezig zijn met haar weten ze ook veel over de actuele haar trends. Maar er wordt hierbij ook naar jouw gezichtsvorm gekeken, om een zo mooi mogelijk resultaat te bereiken.

KapperOpleiding

Om kapper te worden heb je een speciaal diploma nodig. Dit is natuurlijk vrij logisch aangezien een kapper veel verschillende dingen moet kunnen. Alleen het recht knippen van haar is soms al een lastige opgave. Hoe je dit het best doet leer je tijdens de kappers opleiding. Een kapper heeft bepaalde benodigdheden nodig om jouw haar in model te krijgen. Zo wordt er gebruik gemaakt van shampoo, krulspelden, kammen, mesjes, scherpe scharen, tondeuses, plastic handschoenen, een droogkap, föhn, kleurvloeistof, krul- en stijltang en een wasbak. Met deze verschillende spullen is het mogelijk om het gewenste resultaat te bereiken. In de kapsalon heb je vast wel eens de sta krukken gezien. Dit zijn net wat hogere krukken dan normaal zodat de kapster of kapper hierop kan zitten, tijdens het knippen. Met deze sta kruk krijgt een kapper minder snel last van zijn of haar rug.

Verschillende kappers

Je hebt verschillende soorten kappers. Zo heb jij een kapper in een kapsalon bij jou in de omgeving, maar voor mannen is het ook mogelijk om naar de barbier te gaan. Een barbier houdt zich voornamelijk bezig met het scheren, verzorgen en knippen van snorren en baarden. De naam barbier is afgeleid van het Latijnse woord barba dat baard betekent. Het scheren van de baard gebeurt met een scherp scheermes dat op leren banden gescherpt wordt. Het verschil tussen een barbier en een kapper is dat een barbier gespecialiseerd is in snorren en baarden, terwijl een kapper zich vooral richt op het hoofdhaar. Tegenwoordig zijn er minder barbiers maar in grotere steden kom je nog wel eens zo’n zaak tegen. Ook heb je kinderkappers die gespecialiseerd zijn in het knippen van het haar van kinderen.

Lees meer over het beroep kapper door hier te klikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *