Kinderkapper

Hoewel meer kinderen bang zijn voor de dokter en zeker voor de tandarts, is ook een grote groep kinderen bang om naar de kapper te gaan. Ze zien er als een berg tegenop, liggen er ’s nachts wakker van en de huilbuien zijn niet van de lucht. Ze denken dat het pijn doet en zien het knippen van het haar als een soort van straf. Speciaal voor deze groep kinderen is er de kinderkapper. De kinderkapper houdt rekening met de angst voor een kind en focust zich op afleiding.

kinderkapper

Laat kinderen ervaren dat een bezoek aan de kapper niet eng is

Behalve dat je met een angstig kind naar de kinderkapper kunt gaan, kun je de angst ook proberen weg te nemen door je kind eerst een aantal keren mee te nemen als jij geknipt wordt. Laat ze wennen en ervaren dat aan een bezoek aan de kapper niets engs is. Verder kun je proberen je kind voor te bereiden door eerst een gesprek aan te gaan over haar en dat bijvoorbeeld lang haar soms best lastig is.

Focus op zaken die voor afleiding zorgen

Daarnaast zijn er boekjes beschikbaar over het naar de kapper gaan. In die boekjes wordt op kinderlijke wijze uitgelegd dat een bezoek aan de kapper iets heel normaals is. Vertel je kind verder dat er ook genoeg is om te spelen bij de kapper. Daardoor wordt de focus vaak verlegd van het knippen naar zaken die voor afleiding zorgen.

Bijzondere knipstoelen, een televisie en een speelhoek

Je kunst zoals gezegd ook naar de kinderkapper, die beschikt over bijzondere kinderstoelen, uiteraard een televisie, waarop vaak zelf meegebrachte dvd’s bekeken mogen worden. En de wachtende broertjes en zusjes kunnen terecht in een mooie speelhoek. Bij de kinderkapper krijgen kinderen na afloop een zelfgekozen kleur gel in het haar en wacht ze bovendien wat lekkers.

Was thuis alvast het haar van je zoon of dochter

Bij de kinderkapper heeft men nog echt geduld met je kind, terwijl er ook producten gebruikt worden die ontwikkeld zijn voor kinderen. Tip: was thuis zelf het haar van je zoon of dochter alvast en doe er daarna geen producten als bijvoorbeeld gel meer in. En in het kader van de gewenning is het goed om tenminste tien minuten voor de afspraak al bij de kinderkapper aanwezig te zijn. Kan je kind alvast een beetje wennen en nog even heerlijk spelen in de heerlijke speelhoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *