Als je last hebt van een bijvoorbeeld een verkeerde houding, een blessure, je spieren of gewrichten, is het goed om eens de fysiotherapie te bezoeken. Met behulp van de fysiotherapie kan zo een therapeut ervoor zorgen dat je pijn helemaal weggaat en je nergens meer last van kan krijgen. Zo is het natuurlijk ook handig om een aanvullende verzekering te hebben als je vaak naar zo een therapie moet. Er maken per jaar zo’n miljoenen Nederlanders een bezoek aan de fysiotherapie. Je wordt vooral geholpen als je moeite hebt met bewegen en sporten. Er zijn natuurlijk ook een heleboel behandelingen beschikbaar voor de mensen. Het heeft allemaal te maken met het bewegen van het lichaam.

Behandelingen

· Enkelletsel

. Manuele therapie

· Klachten aan de arm, nek of schouder

· Artrose

· Hernia

· Rugklachten

· Polsblessure

· Reuma

Verschillende fysiotherapeuten

Zo zijn er algemene maar ook gespecialiseerde therapeuten. Deze therapeuten behandelen dan ook verschillende soorten klachten of aandoeningen. Bij een algemene therapeut worden klachten behandeld die vooral te maken hebben met bewegen. Bij gespecialiseerde therapeuten die zich vooral op een specifieke doelgroep richten worden ook weer andere soorten behandelingen behandeld. Er zijn ook een aantal veel voorkomende specialisaties, zoals sportfysiotherapeuten, bekkenfysiotherapeuten, Geriatriefysiotherapeuten, arbeidsfysiotherapeuten, aquatherapie en Manueel Therapeuten. Zo worden door hun de klachten en aandoeningen goed behandeld en ga je naar een therapeut die precies gespecialiseerd is in jouw klachten.

Wat doet een fysiotherapeut?

Er worden tijdens zo een behandeling veel oefeningen gedaan die je wel eens ook thuis moet volgen. Deze oefeningen zijn allemaal verschillend en worden ze op jouw klachten aangepast. Tussendoor krijg je ook vooral adviezen zodat je wat wijzer kan worden van jouw klachten en weet hoe je ermee om moet gaan. Je kan adviezen krijgen zodat je er geen last van blijft houden en er zelf ook verbetering in brengt. Voor de oefeningen heb je meestal ook apparaten nodig en bepaalde voorwerpen. Oefeningen kunnen bijvoorbeeld vooral bedoeld zijn om de spieren wat soepeler te maken. De therapeuten masseren ook als het nodig is voor de behandeling vanwege de klachten. Het is belangrijk om tijdens zo een behandeling precies te vertellen wat je klachten zijn en waar je vooral last van hebt. Door dit te vertellen kan je veel beter geholpen worden met je klachten en kan zo een proces ook een heel stuk sneller gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *