Nagelstyliste

Een nagelstyliste spreekt voor veel mensen voor zich maar toch zijn er een aantal dingen wat goed is om te weten. De algemene werkzaamheden spreken voor zich, bijvoorbeeld het mooi maken van je nagels met behulp van verschillende hulpmiddelen. Een nagelstyliste verzorgt de nagels van al haar cliënten, hij of zij stylet dit en zorgt ervoor dat het er weer mooi uit komt te zien. Dit kan gedaan worden met verschillende nagels, namelijk acrylnagels, gelnagels of met behulp van french manicure. Het kan zijn dat je voor jezelf werkt in je eigen salon of juist bij een beautysalon van iemand anders. Je hoeft dus niet altijd in dienst te zijn van iemand anders.

Nagelstyliste

 

Werkzaamheden

Zoals gezegd richt een nagelstyliste zich op het mooi maken van de nagels met behulp van allerlei verschillende nagels. Zij zorgt ervoor dat het er weer mooi en verzorgd uit komt te zien voor een goede indruk op andere mensen. Vaak worden hiervoor kunstnagels gebruikt bij een nagelstyliste. De echte nagels worden zo versterkt en verlengd. Indien je naar een beautysalon gaat om een nagelbehandeling te laten doen kan vaak zelf de kleur etc bepalen voor het gewenste resultaat.

Er zijn verschillende technieken die een nagelstyliste gebruikt voor het beste resultaat. Deze technieken worden door veel andere stylisten gehanteerd en daarom zijn deze technieken ook erg vertrouwd bij mensen die hun nagels laten stijlen.

Je kunt als nagelstyliste voor jezelf werken en dus als zzp’er maar ook voor een beautysalon, als zzp’er kun je dan ook je eigen salon openen en hier aan de slag gaan. Echter kiezen veel stylisten ervoor om bij een salon te gaan werken omdat ze hier niet verantwoordelijk zijn voor het bedrijf etc, uiteraard wel een klein beetje maar de business wordt geregeld door de bedrijfsleider en sommige mensen vinden dit prettiger dan dat zij het zelf moeten doen. Als styliste in dienst van iemand anders kan het dus ook zo zijn dat je niet alleen nagels mooier maakt maar ook kunnen hier andere werkzaamheden bij komen kijken. Zulke werkzaamheden kunnen erg verschillen maar hier zijn er een paar die het vaakst voorkomen: Manicure, gezichtsbehandeling, waxen of bijvoorbeeld wimpers verlengen. Zo zijn er dus als nagelstyliste misschien wel andere werkzaamheden dan alleen de nagels stijlen, per beautysalon hangt het ervan af of je dit moet doen of niet, vaak zijn er al werknemers in dienst die hierin gespecialiseerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *